" /> Nieuwsbrief(je) zomer 2005

Nieuwsbrief(je) zomer 2005

Nieuwsbrief(je) zomer 2005


Na een wat koude start dit voorjaar met trage groei en ontwikkeling in de gewassen is het de laatste weken omgeslagen in warm en groeizaam weer, waarin de gewassen zich explosief zijn gaan ontwikkelen. Op zijn tijd een flinke regenbui ,( gelukkig zijn we gespaard gebleven voor zware stortregens en hagel) maakte het niet nodig tot deze week om de beregening uit te leggen en te gebruiken.

Met man en macht hebben we de afgelopen weken geschoffeld, gewied, geplant en geoogst, ja, veel geoogst!! De peulvruchten zijn er voor het grootste deel af, en ook de spitskool en broccoli zijn al op. Wekelijks leveren we nu 1 of 2 pallets sla-soorten aan groothandel Odin, en naar de wekelijkse productenuitwisseling in Nijeveen gaan ook veel producten.

Dankzij 2 Bretonse stagiaires van een 2-jarige landbouwopleiding aldaar, die hier 3 weken fantastisch werk hebben geleverd, zijn we het onkruid ook redelijk de baas gebleven.

Dat ik nu hier ( ‘s middags om 15.00u) deze nieuwsbrief kan maken heeft een minder prettige oorzaak. Een ontsteking in mijn linkerknie maakt dat ikzelf al sinds vorige week maandag uitgeschakeld ben voor het buitenwerk.

Gelukkig, gelukkig, hebben we bedrijfshulp kunnen krijgen en hebben onze kinderen en vrienden en kennissen her en der ingesprongen, zodat we zonder al te veel kleerscheuren deze periode doorkomen.

Floris, onze jongste zoon, ontpopte zich dezer dagen als een echte doorzetter en bedrijfsleider, wat heel leuk is om te zien.

Vandaag onze eerste nieuwe aardappelen voor in het pakket (laten) oogsten; zien er goed uit en smaken hopelijk ook zo.

De vakantieperiode nadert, wat we merken aan de afmeldingen voor enige weken. Dit sluit goed aan dit jaar op onze teeltplanning zodat we het zelf ook wel prettig vinden om een wat rustiger periode in te gaan, waarin we zelf ook nog een weekje hopen weg te kunnen.

Week 31 hebben we hiervoor gepland, dus dan komen er geen tassen!!!! De thuisblijvers onder u kunnen dit alvast noteren.

Onze winkel blijft wel gewoon open in die week, op woensdag en vrijdag, vooral ook voor vakantiegasten, maar ook voor u natuurlijk.

Ons jubileumfeest:

De feestcommissie is al maanden druk doende om er een fantastisch weekeinde van te maken( 3 en 4 september) Binnenkort komt de uitnodiging mee in de tas, maar voor de vroege vakantiegangers alvast deze mededeling, om op de kalender te zetten.

Dit mag u niet missen!!!!!


De kippen:

Ons mooie jonge koppel hennen zijn vrij snel na aankomst aan de leg gekomen en doen het heel goed, zijn gezond en actief maar willen helaas nog wel eens een eitje op de grond leggen, wat heel moeilijk is om af te leren.

De 2 hanen die we hadden aangehouden uit het vorige koppel hebben het niet zo goed bij hun nieuwe vrouwen en worden door een fors aantal te veel gepikt en gepest, waardoor we ze er toch bij weg gehaald hebben. Zolang het gaat lopen ze nu los rond buiten de ren. Al onze eieren, ruim 200 per dag gaan via onze winkel, Haiko in Zwolle, een paar ”af en toe een partij klanten” en de tassen weg wat veel voldoening geeft.

Ons adoptieplan loopt aardig maar staat op een wat laag pitje omdat we er niet voldoende energie en aandacht aan kunnen geven.


Website:

Onze door Eugene geheel vernieuwde site, proberen we geregeld te updaten, dus af en toe even kijken voor nieuws en/of nieuwe foto’s. Wij vinden hem zo heel mooi, maar we horen graag reacties en opmerkingen om hem te verbeteren of mooier te maken!!!

Wij met z’n allen wensen u een heerlijke zomer en vakantieperiode toe en wie weet tot ziens op 3 september.

Hillie, Henk en medewerkers van de Zonnehorst.


PS: Onderstaande tekst vinden wij heel erg mooi en werd ons door een vriend toegestuurd. Graag willen we dit met u delen:

Niet omdat de menschen zoo goed en zoo mooi zouden zijn, moet ge van hen houden, maar omdat ge hun getuige zijt en hun deelgenoot. En het aardsche leven is niet volmaakt, maar het is het aardsche leven. Het bloesemt en draagt vrucht, men kan er niet nederig genoeg tegenover zijn, men kan niet nederig genoeg zijn in het gadeslaan van dat verbazingwekkende, aardsche leven.

Het hangt niet uitsluitend van het noodlot af, het noodlot is er een deel van, als de stormen op het land. Zij schaden, maar zij vernietigen niet, altijd is er weer een vrucht en oogst.

Daarom heeft het zin te blijven staan, de handen te vouwen en vastberaden te zeggen: het zij zoo.


Antoon Coolen, Herberg in ’t misverstand. 1838  

Vof de Zonnehorst, Evenboersweg 28, 7715 PH Punthorst. Tel 0529 483463 Fax 0529 481005

E mail: info@zonnehorst.nl Web site: www.zonnehorst.nl
 

Powered by webXpress