Nachtvlinderweelde op De Zonnehorst

Nachtvlinderweelde op de Zonnehorst - 8 juni 2016
 
 
Zaterdagavond 3 juni was weer de Nationale Nachtvlindernacht (ondersteund vanuit de Vlinderstichting) op de Zonnehorst. Vanaf de avondschemering konden de tien geinteresseerden de dieren mooi gadeslaan op een groot wit laken en in een speciale lichtval, die lokale deskundige Kees van Keulen had opgesteld op het campingveldje. Het was een bijzondere avond en nacht (de lampen gingen pas tegen half 3 uit) want in totaal werden zeker 90 soorten nachtvlinders tot op soort gedetermineerd! Zoals te verwachten op een tuinderij doken diverse aan groenten gebonden soorten op zoals de Groente-uil, Koolbladroller en het Koolmotje. Maar ook spectaculaire soorten als Populierenpijlstaart, Grauwe monnik, Groot avondrood en Wapendrager.
 
 
Gerard, Marijn en Kees controleren de nachtvlinderval
 
Alle waarnemingen van de avond en nacht zijn ingevoerd in waarneming.nl en hier terug te zien (inclusief diverse mooie foto's).
 
 
Appeltak
 
Een meer dan geslaagde avond die zeker herhaald gaat worden volgend jaar, jullie zien de aankondiging daarvan tzt wel langskomen. Hopelijk tot dan!
 
 
Met vriendelijke groenten,
Martijn Bunskoek
 
 
 
Terug

Powered by webXpress