Zonnedak voor de Zonnehorst!

Financieringsactie Zonnedak Zonnehorst groot succes

Zo'n 5 maanden geleden ging de 'Crowdfundingsactie' Zonnedak voor de Zonnehorst van start. Door middel van leningen, schenkingen en uitgifte van tegoedbonnen is het benodigde bedrag bijeen gebracht door klanten, vrienden en betrokkenen. "Het dak is inmiddels vorige week vernieuwd en deze week worden de 72 panelen geplaatst en aangesloten. Een fantastisch resultaat in zo'n kort tijdsbestek", vertelt Henk Bunskoek vanuit Punthorst.

Hiermee is de Zonnehorst van het asbest af, is het dak vernieuwd en beter geïsoleerd  en wordt straks ongeveer twee derde van het jaarlijkse elektriciteitsverbruik gedekt.


De Solartubes zijn goed te zien op deze foto.

"Ook zijn er 2 'Solartubes' geplaatst zodat er bij daglicht kan worden gewerkt in de schuur. Op het andere schuurdak zonder asbest kunnen nog 32 panelen geplaatst worden om voor 100% stroomneutraal te worden. Een goed uitgangspunt voor een mooiere toekomst."Lees verder voor meer info en mogelijkheden tot deelname.
 
 
Zonnig verder bouwen

Knop folder Zonnedak-project van de ZonnehorstSinds 1980 werken Henk en Hillie Bunskoek in en op een stuk grond dat vanuit Hillie’s familie beschikbaar kwam in die tijd. Er is veel gebeurd en ontwikkeld in al die jaren, met als resultaat: de Zonnehorst zoals het nu in de wereld staat. Bij de bouw van de schuur begin jaren tachtig was er niet zoveel bekend over mogelijke gezondheidsrisico’s van bouwmaterialen, dus op het dak kwamen, ook hier, asbesthoudende golfplaten.

Nu er aantrekkelijke subsidiemogelijk-heden zijn deze te laten verwijderen, willen we graag deze kans aangrijpen om gelijktijdig het dak te laten renoveren en isoleren, in combinatie met het installeren van zonnepanelen voor elektriciteitsopwekking. Op die manier kunnen wij vrijwel energie neutraal de toekomst in gaan.

Verschillende offertes zijn inmiddels hier de revue gepasseerd. We hebben gekozen voor een plaatselijke ondernemer, de firma Tempelman uit Nieuwleusen, die al veel ervaring op dit gebied heeft opgebouwd en de hele klus kan klaren voor om en nabij € 35.000,- .

Het is een zeer verantwoorde investering die, mede ook door de extra isolatie in 5 à 6 jaren kan worden terugverdiend. Daarna is het voor het bedrijf een vrijwel kosteloze eigen stroomvoorziening. We kunnen wel van verschillende overheidssubsidies en fiscale regelingen gebruik maken, maar toch blijft er nog een fors bedrag over om te financieren.

Een klein deel hiervan kunnen we uit eigen middelen betalen, maar voor het grootste deel is er een andere financieringsvorm nodig. Middels deze brief willen we onze relaties, klantenkring , vrienden en kennissen vragen om hierbij te helpen.

Lening in ruil voor Zonnehorst-bonnen

Wij hebben een mooie constructie uitgedacht, waarbij deelnemers/participanten een bedrag van € 500,- , of een veelvoud hiervan, aan ons kunnen lenen. Terugbetaling, inclusief een afgesproken vergoeding van 4% geschiedt door middel van tegoedbonnen. Als voorbeeld: bij een lening van 500 euro krijgt u 600 euro aan tegoedbonnen. De ‘Zonnehorst-bonnen’ zijn, gedurende vijf jaren, te besteden: in onze boerderijwinkel, op onze camping, in ruil voor het gebruik van onze ontmoetingsruimte, een rondleiding over het bedrijf of ter vergoeding van een of meer overnachtingen in onze slaapwagen.

U kunt de bonnen ook als cadeau aan derden schenken. De bonnen zijn voorzien van een uiterste bestedingsdatum verdeeld over een periode van vijf jaar. Dit om te voorkomen dat iedereen direct in 2013 al zijn bonnen zou komen inwisselen. Dit zou de Zonnehorst niet kunnen dragen.

Ook kunt u ervoor kiezen het bedrag aan ons te lenen tegen een rentevergoeding van maximaal 3 %. Een schenking kan natuurlijk ook.

Doe mee met de Zonnehorst

Meedoen met dit Zonnehorst-project kan door onderstaand formulier in te vullen en op te sturen. Na aanmelding nemen wij z.s.m. contact met u op.
Kies één van de drie volgende manieren deel te nemen met het Zonnedak-project van de Zonnehorst.
 

Ik steun het Zonnedak-project van de Zonnehorst met een lening van euro in ruil voor een serie tegoedbonnen ter waarde van dit bedrag plus 4 % rentevergoeding.


De bonnen die ik ontvang kan ik, met inachtneming van de ‘houdbaarheidsdatum’, over een periode van vijf jaar vrij besteden bij de Zonnehorst. (met uitzondering van betaling groente- en fruitabonnementen i.v.m. administratie)


 

Ik steun het Zonnedak-project van de Zonnehorst met een lening van euro tegen een rente percentage van % (Vul hier het percentage in. U kunt kiezen voor 1, 2 of 3 procent.)


 

Ik steun het Zonnedak-project van de Zonnehorst met een schenking van euro.

     
  *
Adres en huisnummer   *
Postcode   *
Woonplaats   *
     
Telefoon   *
Email   *
     

 

Alvast hartelijk dank voor uw deelname!
 
Powered by webXpress